Skip to content

Tu întrebi, noi răspundem.

Iar dacă nu găsești mai jos răspunsul pe care îl cauți, scrie-ne pe contact@smartouch.ro

Ce este Apollo?

Apollo este o platformă SaaS self serving, no code/low code, care a fost dezvoltată pentru a procesa inteligent fluxuri multiple de documente diferite.

Dotată cu Inteligență Artificială și funcționalități de Machine Learning, platforma automatizează procesele și procedurile ce implică orice tip de document (facturi, chitanțe, contracte, avize de însoțire a mărfii, foi de parcurs, comenzi de transport etc.), indiferent că vorbim despre emitere, procesare sau recepție.

Ce înseamnă Procesare Inteligentă de Documente?

Procesarea inteligentă de documente (Intelligent Document Processing sau IDP) este o tehnologie avansată care permite companiilor și organizațiilor să digitalizeze și să automatizeze procesarea datelor nestructurate sau semi-structurate care provin din diverse surse de documente. Acestea includ imagini de documente digitalizate, fișiere PDF, fișiere de procesare de text, formulare online și multe altele.

Cum funcționează Procesarea Inteligentă de Documente?

Tehnologia Intelligent Document Processing (IDP) utilizată de Apollo are 2 caracteristici principale:

  1. Folosește inteligența artificială (AI) și sub-componentele acesteia:
  • procesarea limbajului natural (NLP),
  • învățarea automată (ML),
  • computer-vision (CV),
  • recunoașterea optică a caracterelor (OCR).
  1. Facilitează extragerea datelor din diverse formate și surse de documente și organizarea lor într-un mod structurat, astfel încât să poată fi utilizate în automatizarea end-to-end a proceselor centrate pe documente.

 Astfel, Apollo captează, împarte, clasifică, extrage, transformă și validează datele, asigurând acuratețea informațiilor extrase din documente și automatizarea proceselor end-to-end.

Cum funcționează Apollo?

Procesarea inteligentă de documente realizată de Apollo funcționează în 3 etape: extragere, procesare & validare, transfer date.

1. IMPORT & CLASIFICARE:

a) Apollo captează automat documentele din diverse surse (email, Google Drive, MS OneDrive, AmazonCloud etc) și într-o varietate mare de formate (pdf, png, jpeg, docx etc);
b) identifică, apoi separă documentele diferite, în funcție de specificul lor;
c) clasifică pe categorii toate documentele captate (facturi, avize, contracte, bonuri etc).

2. PROCESARE & VALIDARE:

a) Apollo extrage toate informațiile relevante din documentele captate, printr-o analiză semantică și/sau spațială;
b) înțelege și înțelege contextul datelor extrase;
c) validează automat câmpurilor predefinite, pe baza proceselor companiei;
d) aplică regulile de transformare a datelor, dacă e cazul;
e) grupează acele documente care au sens a fi procesate împreună, conform regulilor stabilite de beneficiar.

 

3. TRANSFER DATE:

Apollo replică fluxurile de business existente în cadrul companiei și transferă datele către softul utilizat de beneficiar, oricare ar fi acesta.


Trebuie să îmi instalez ceva pe computer?

Nu. Apollo este o platformă SaaS, ceea ce înseamnă că rulează în cloud, pe serverele noastre și ale furnizorilor noștri, și nu necesită echipamente hardware sau instalarea software-ului la nivel local. Smart Touch Technologies, dezvoltatorul Apollo, gestionează accesul la platformă, inclusiv securitatea, disponibilitatea și performanța.

Trebuie să îmi fac cont?

Da, pentru a testa sau folosi Apollo, este necesară crearea unui cont. 

De câte documente am nevoie?

Apollo te poate ajuta indiferent de numărul de documente pe care compania ta le procesează în fiecare lună. Avem disponibile mai multe tipuri de abonamente, în funcție de volum și funcționalități. Scrie-ne pentru mai multe detalii.

Cât costă Apollo?

Accesul la platforma Apollo se face pe bază de abonament, în funcție de numărul de pagini procesate și de funcționalitățile dorite. De exemplu, costul unui abonament lunar de bază care include acces la principalele funcționalități ale platformei și procesarea a maximum 2,000 de pagini de documente pe lună este de doar 300 euro+TVA. Pentru mai multe detalii sau o cotație personalizată, te rugăm să ne contactezi.


Apollo este un OCR (Optical Character Recognition)?

Nu, Apollo nu este doar un OCR. OCR-ul tradițional extrage textul dintr-un document anterior scanat și îl poate transforma într-o structură care poate fi citită de computer (text), dar nu poate înțelege datele. În schimb, Apollo înțelege datele în context utilizând continuous-learning și tehnici avansate de Inteligență Artificială (AI) care permit extragerea precisă și rapidă a datelor relevante pentru procesul care trebuie automatizat.

Apollo este un RPA (Robotic Process Automation)?

Nu, Apollo nu este un RPA. RPA este un instrument de automatizare acțiuni de tip point & click, care rulează pe un set definit de reguli pentru a procesa sarcini specifice. Spre deosebire de Apollo, RPA nu poate înțelege contextul în sine și necesită intervenție umană sau sprijin din partea altor tehnologii precum IDP pentru a hiperautomatiza procese care necesită decizii bazate pe date nestructurate sau semi-structurate.

Este Apollo GDPR compliant?

La Smart Touch Technologies respectăm dreptul la protecția datelor cu caracter personal al fiecărei persoane și am adoptat măsuri pentru a ne conforma dispozițiilor legale prevăzute de Regulamentul UE 2016/679 ("GDPR"), precum și de celelalte reglementări în vigoare, în domeniul protecției datelor cu caracter personal. Mai mult decât atât, dezvoltarea Apollo a fost realizată, în primul rând, cu respectarea principiului „privacy by design”.

Ce grad de acuratețe are Apollo?

Gradul de acuratețe al lui Apollo este direct influențat de calitatea imaginii documentelor procesate. Odată ce procesele de business au fost definitivate și motorul de inteligență artificială a învățat ce are de făcut, procesarea inteligentă realizată de Apollo are o precizie care poate ajunge până la 99%.

Cât de rapid este Apollo?

Procesarea inteligentă realizată de Apollo are loc automat, în decurs de câteva secunde, odată ce procesele de business au fost definitivate iar motorul de inteligență artificială a învățat ce are de făcut.

În ce industrii pot folosi platforma SaaS Apollo?

Apollo poate dezvolta fluxuri inteligente de procesare pentru orice tip de document din orice industrie,oricât de specifice ar fi acestea. În acest moment, însă, am prioritizat procesarea documentelor din industria financiar-contabilă, retail și logistică & transporturi. Dacă vrei să folosești Apollo pentru procesarea documentelor din orice altă industrie, te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii privind modul în care te putem ajuta.

Ce beneficii are Apollo?

Principalele beneficii ale utilizării platformei SaaS Apollo sunt:1. 

1. Transformare digitală accesibilă oricărei companiiindiferent de dimensiune, industrie sau grad actual de digitalizare.


2. Eficiență & productivitate sporită - compania va procesa mai multe tranzacții cu unnumăr egal sau mai mic de angajați, cu o precizie mai mare, un ritm mai rapid și un număr redus de erori. De exemplu, utilizarea unei tehnologii IDP (Intelligent Document Processing) poate crește numărul facturilor procesate cu 67,1%, conform raportului Ardent Partners’ Accounts Payable Metrics that Matter in 2022.

3. Optimizarea costurilor & creșterea profitabilității.

a) angajatul va aborda doar excepțiile, nu întreaga procesare a documentelor;
b) sunt reduse costurile generate de slaba calitate, prin diminuarea sau eliminarea erorilor de procesare;
c) Apollo nu are costuri de implementare, nu necesită hardware sau instrumente suplimentare și nu presupune costuri pentru formare. Pot apărea costuri suplimentare dacă beneficiarul ne solicită configurarea platformei sau dezvoltarea unor funcționalități sau conectori în plus.

 

4. Implementare facilă și integrare în ecosistemul prezent de business - Apollo se integrează perfect cu procesele, procedurile și softurile existente din cadrul companiei.

 5. Reducerea nivelului de emisii. Utilizarea unei soluții SaaS permite:

a) reducerea emisiilor de gaze,
b) reducerea infrastructurii și a hardware-ului,
c) eliminarea consumului necesar echipamentelor de calcul,
d) optimizarea forței de muncă și posibilitatea ca angajații să lucreze de la distanță, fiind astfel mai eficientă din punct de vedere ecologic și al resurselor implicate. Astfel, Apollo ajută companiile să își optimizeze rolul în reducerea emisiilor și promovarea unui mediu durabil.

Ce soluții de securitate digitală folosește Apollo?

Toate datele stocate de Apollo sunt criptate la nivelul de stocare folosind algoritmul Advanced Encryption Standard (AES), AES-256. Folosim o bibliotecă criptografică comună, Tink, care include modulul nostru validat FIPS 140-2 (numit BoringCrypto) pentru a implementa criptarea în mod consecvent în componentele cloud ale lui Apollo.

Fiecare document are un identificator unic. Listele de control al accesului (ACL) fac ca fiecare document să poată fi decriptat numai de anumite roluri autorizate ale Smart Touch Technologies, cărora li se acordă acces doar în acel moment. Această limitare de acces ajută la prevenirea accesului la date fără autorizare, întărind securitatea și confidențialitatea datelor prelucrate de Apollo.

Ce este un SmartFlow?

Un SmartFlow este un flux de documente 100% personalizabil, care replică întocmai procesul, fluxul intern de business sau procedura internă a companiei, de la extragerea datelor până la transferul acestora către terți. SmartFlow-ul este realizat prin acțiuni simple de drag&drop. 

 Un utilizator își poate construi oricâte SmartFlows dorește sau poate folosi unele predefinite, în funcție de nevoile unice ale fiecărei companii.

Cât de mult pot personaliza procesarea făcută de Apollo?

Oricât de mult vrei. Fiecare etapă din secvența de procesare este configurabilă de către utilizator.


Ce se întâmplă cu documentele sau datele mele după ce sunt procesate? Unde se stochează?

Decizia îți aparține întotdeauna. Ai control total asupra datelor tale prin configurările pe care le faci platformei. Poți alege între:

  • ștergerea documentelor sau a datelor imediat după procesare,
  • stocarea lor pe o perioadă determinată în storage-ul Apollo din cloud-ul privat,
  • sau stocarea lor pe storage-ul beneficiarului, dacă a fost activată opțiunea Bring Your Own Storage.

 

 

Ai și alte întrebări? Scrie-ne pe contact@smartouch.ro și te vom ajuta bucuroși. 😊